Проговори един от пострадалите при инцидента с асансьор в Благоевград

  • 18 септември 2020 17:41

  • 762
  • 0
Проговори един от пострадалите при инцидента с асансьор в Благоевград
© БТВ

Товарен асансьор скъса въже и падна в момент, когато в него имало хора. Инцидентът е от Благоевград. Трима са пострадали. Една жена е в тежко състояние. Двама мъже са с травми по краката.

Един от работниците, който е бил в асансьора, с разказ от първо лице. В ортопедията на Благоевградската болница се срещаме с 50-годишния Спас Спасов.

Прокуратурата с подробности за инцидента с трима пострадали в асансьор в Благоевград

"Перфектно се чувствам, само на петата имам проблем", заявява той пред БТВ.

В 11 часа мъжът влиза в сградата със свой колега, за да лепи рекламни материали в намиращия се вътре шивашки цех. Придружава го управителката на цеха, качват се на товарното съоръжение. Секунди по-късно въжето се къса.

„Возехме се, трябваше да се качим на втория етаж и се скъса въжето на асансьора и мисля, че е телфер - товарна дейност  С по един куфар и фолия, празен асансьор. Фолиото е 300 грама и куфарите са по половин килограм, дошло му е времето на въжето“, обясни пострадалият.

След инцидента на мъжа му предстои операция.

"Това е високоенергийна травма, падане от високо. Той пада върху петите и така е станала травмата. Момчето ми каза, че е около 4- 5 метра височина, което си е сериозна травма, падане върху краката, няма как да не е сериозно", поясни д-р Николай Пиринчиев, нач. на Отделението по ортопедия, МБАЛ- Благоевград.

Асансьорът е производствен, в повечето случаи се е използвал само за товари.

Въпреки това тримата се качили, за да не изкачват стълби и с надеждата, че тежестта им не е голяма. Шивачки от цех в съседство са чули шума от падането.

Управителката е в тежко състояние. От Инспекцията по труда правят проверка.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини