Каква е причината за новата организация на движение в жк "Люлин"?

Реорганизация на движението в един от най-големите столични квартали - "Люлин", предизвиква хаос на пътя. Става въпрос за улиците "Джавахарлал Неру" и "Д-р Петър Дертлиев". Доскоро първата беше път с предимство, а втората - без предимство. Сега обаче реорганизацията на движението е сменена - пътят с предимство е по улица "Д-р Петър Дертлиев".

"Реорганизацията беше мотивирана от пускането на пробива на булевард "Дертлиев" към АМ "Струма" и след пускането на този пробив това направление се натовари значително повече от улица "Джавахарлал Неру", като съответно сутрин и вечер се образуваха колони във всички посоки, блокираше се и кръстовището на "Царица Йоана" и "Петър Дертлиев". Затова бяха предприети тези действия по реорганизация", обясни пред БНТ инж. Димитър Петров – директор Анализ и управление на трафика в София.

Пикап обезглави пешеходец в столичния кв. "Люлин"

Самите ленти са маркирани с посоката на движение.

Светещите знаци според него не са обезпечени нормативно и законово, така че в момента няма знак, който да предупреждава за организацията на движение, затова просто трябва да се съблюдават повече пътните знаци и да се спазват разпоредбите на закона.

"Светофар винаги е вариант, когато има конфликтни точки. Има неравности в непосредствена близост на ул. "Джавахарлал Неру", а и отделно с тази реорганизация изкуствено се намалява скоростта на всички участници в движението, тъй като се дава предимство на път под завой на 90 градуса. При старата организация на движение при предимство на ул. "Джавахарлал Неру", там нищо не ограничаваше скоростта на движение на тези автомобили", допълни инж. Петров.

Коментари

 1. 2020.09.19 | 08:32
  Ужас е сега от Люлин няма излизане .... страхотни тапи посака център ... поне сфетовара посока център да удължат времето за преминаване ... който го е мислел ... пак е недомислил
 2. 2020.09.18 | 14:37
  Да истината е А й заспиваме направо на светофара
 3. 2020.09.18 | 10:03
  а подлезите и надлезите за какъв уй са само магистрали строят?
 4. 2020.09.18 | 09:52
  И сега вече ще е абсурдно трудно от Дж. Неру да се продължи направо защото никога няма да има предимство.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет