Кунева: Флашмоб срещу емиграцията на младежи е като “дървено желязо”

  • 20 април 2012 16:53

  • 672
  • 3
Кунева: Флашмоб срещу емиграцията на младежи е като “дървено желязо”
©

"Министър да организира флашмоб като мярка срещу емиграцията на младежи е като “дървено желязо”. Той може да предприеме редица други мерки срещу този процес и въпросът е защо не го прави”. Това каза председателят на “България на гражданите” Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 по време на видео чат на тема “България на младите хора – Терминал 2 ли е единственият път за успеха”.

Тя посочи редица мерки, които Европейският съюз предприема по отношение на справянето с младежката безработица и реализацията на младите хора, които по думите й не се прилагат у нас и страната не се възползва от възможностите, които има. Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 посочи програми на ЕС, които биха могли да стимулират младежите за развитие на “интелигентно земеделие”. По думите й, ако бъдат приложени в страната, българското селско стопанство може да бъде съживено. “За да се случи това, е необходима и работеща администрация”, акцентира Кунева. Тя задочно попита управляващите, как превеждат всичките тези мерки на български език.

“Не може да се извади младежката безработица от контекста на безработицата като цяло. В Сърбия обаче взимат мерки срещу безработицата, като успяват да привлекат инвестиции в автомобилостроенето в размер на 1 млрд. евро. В същото време чуждите инвестиции у нас продължават да падат”. Така Кунева коментира липсата на мерки срещу младежката безработица. „Не можеш да кажеш на всички да ходят и да садят картофи. България има нужда от интелигентна икономика. От икономика за грамотни хора и трябва да търсим инвеститори, които да носят подобна култура“, посочи председателят на “България на гражданите”.

Лидерът на сдружението отговори на въпросите за бъдещи управленски коалиции, като каза, че е добре на този въпрос първо да отговорят настоящите парламентарно представени партии. “Премиерът Бойко Борисов се вълнува от коалициите. Не изключвам възможността той да потърси съдействието на БСП. Напоследък дори забелязвам сближаване между ДПС и ГЕРБ. ГЕРБ биха прибегнали до коалиции с всяка партия, ако това е нужно, за да останат във властта и в следващото правителство”, посочи Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. “Политическите игри не ме касаят, аз искам да знам какво вълнува хората и оттам да реша как да продължа напред“, посочи председателят на “България на гражданите”.

Последвайте канала на

672 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
rolex

2012.04.20 | 19:13

3
ako partiqta i spe4eli ,zna4i da b1dat v1vedeni ponqtq kato selski grajdani" ili "gradski selqni",6toto vse nqkoi tr da ni xrani:)

2012.04.20 | 18:35

2
заглавието е направено глупаво и подвеждащо

2012.04.20 | 18:35

1
до кога ще ни облъчвате с комунистическа пропаганда-ПОДОБНИТЕ НА ТАЯ ЧЕРВЕНА МАСТИЯ И ЧЕРВЕНИ КОПЕЛЕНЦА СА САМО ЗА ВЪЖЕТО

Добави коментар

Водещи новини