И част от университетите откриха учебната година

  • 14 септември 2020 11:54

  • 513
  • 0
И част от университетите откриха учебната година
© Pixabay

Няколко ВУЗ-а у нас вече откриха новата учебна година. 

С тържество в аула „Максима“ беше открита юбилейната стотна учебна година на Университета за национално и световно стопанство. По повод юбилея,  ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров и министърът на транспорта  Росен Желязков валидираха юбилейна пощенска марка „100 години УНСС“, предаде БНР.

„Днес УНСС, най-старото и най-голямото висше икономическо училище в Югоизточна Европа, е лидер в българското висше образование и наука, неделима част от европейското образователно и изследователско пространство и предпочитано място за младите хора, които искат да получат модерно образование“, каза проф. Димитров.

По-скъпи университетски такси за тази академична година

„Няма по прекрасен юбилей от 100-годишнината. 100-годишнината е повод за равносметка, повод за гордост, повод за оптимизъм. УНСС е първото висше учебно икономическо заведение, което гордо през превратностите на историческите метаморфози е било винаги флагман на икономическата мисъл в България, на практиката и теорията на икономиката в едни и в други времена“, заяви от своя страна министър Желязков.

 

В Стара Загора министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще присъства на откриването на академичната учебна година в Тракийския университет.

Заместник-министърът Карина Ангелиева ще открие учебната година в Аграрния университет в Пловдив, а във Висшето транспортно училище в София академичната учебна година ще открие заместник-министър Петър Николов.

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ днес също открива новата си академична година. На церемонията ще присъстват само първокурсниците, а останалите студенти ще могат да я наблюдават онлайн.

Тържеството ще започне от 11 часа, на което са поканени всички новоприети студенти, които през тази година са малко над 1300. На него ще бъде дадена и традиционната награда на ректора на шуменския университет, заяви заместник-ректорът доцент Росица Давидова.

„За научните си постижения тази година наградата ще получат 2 студентки от нашия университет. Това са Борислава Павлова от специалност „Биология“ и Екатерина Константинова, която е от специалност „Компютърни технологии за автоматизация на производството“.

След церемонията първокурсниците ще имат срещи по факултети и само за тях е предвидено присъствено обучение в шуменското висше училище. Студентите от горните курсове ще работят в специално създадена електронна платформа.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини