Пожарната в Шуменско отчита ръст на пожарите

  • 11 септември 2020 13:56

  • 186
  • 0
Пожарната в Шуменско отчита ръст на пожарите
© pexels

Пожарите в сухи треви и горски територии в област Шумен през последните три месеца са се увеличил с 35% в сравнение с миналата година, отчете началникът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен Комисар Иван Иванов. Данните той изнесе по време на брифинг по повод професионалния празник на огнеборците - 14 септември.

От началото на годината до момента на територията, обслужвана от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен са възникнали 1089 произшествия, като пожарите са 693. За сравнение през 2019 година са възникнали 994 произшествия, като пожарите са 647.

Продължава потушаването на пожара край Девин

Комисар Иван Иванов посочи, че пожарната ще продължава да разчита на доброволните формирования на общините и на гражданите доброволци. Като пример за добрата им съвместна работа използва горския пожара край кв. "Дивдядово".

"Възхитен съм. Участваха над 150 граждани доброволци, които също спомогнаха за благоприятното развитие и локализиране на пожара. Ето защо умолявам всички граждани, които имат възможност, да се включат към нашите екипи, за да може да ни подпомагат", каза още комисар Иванов.

За Седмицата на пожарната безопасност и професионалния празник шуменската Регионална дирекция организира редица прояви, сред които приемни за граждани, демонстрации на пожарна техника по училища и детски градини, срещи с кметове и доброволни формирования.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини