Владо Пенев за COVID-19: Беше ужасно!

  • 11 септември 2020 08:29

  • 5971
  • 2
Владо Пенев за COVID-19: Беше ужасно!
© Кадър - Нова телевизия

Усетих точно момента, в който се разболях, както и момента, в който оздравях. Бях с мръсни ръце и нямах възможност да се измия. Това каза в ефира на Нова телевизия Владо Пенев. Това е първата си публична изява след 26-дневната борба с коронавируса. Той отказа да коментира къде точно се е заразил, за да не насажда страх сред гражданите. Актьорът обаче бе категоричен, че това не се е случило нито на снимачната площадка, нито в театъра. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Той разказа, че ръцете му са бяха мръсни, когато го е засърбял мустакът. "Почесах се и си казах, че, ако сега тук има вирус, му давам цяла магистрала, да се настани където трябва", обясни Пенев. Той допълни, че е от хората, които стриктно спазват мерките. Според лекарите, той е прекарал вируса по най-лекия начин, по който той може да бъде прекаран от човек на неговата възраст.

Красен Кралев с разказ от първо лице за коронавируса

"Това може да се случи на всеки, колкото и добре да спазва правилата. Аз бях от тези хора. Получи се така, че проф. Цонев се разболя ужасно тежко, а Владо Пенев се разболя след него. Проф. Цонев ме научи какво може да се случи", сподели Пенев. Той изтъкна, че хората трябва да бъдат изключително внимателни, тъй като все още няма конкретно лечение за вируса. То се състои предимно в стимулиране на имунната система. 

Първата седмица след диагнозата е била кошмарна, подчерта още той. 

"Бях с ужасно главоболие. Усещането е ужасно - нямаш никакво обоняние, вкус, като че ли съществуваш, без никаква връзка с реалността. Симптомите преминаха след около 10 дни, но през това време, освен да лежиш, нищо друго не правиш, а и да лежиш, пак не го правиш като хората. Докато бях затворен, мислех, че ще изчета всичко възможно и ще изгледам много филми, но не правих абсолютно нищо. Това е част от ужасно тегавото преживяване", разказа Владо Пенев. 

По време на изолацията неговата дъщеря го снабдявала с всичко необходимо. "Оставяше торбите добре опаковани пред вратата и бягаше", споделя той. 

Най-големият кошмар за актьора била мисълта, че ще предаде вируса на близките или колегите си.

"Беше по време на снимки - имах сцени близо до колеги, като веднага всички бяха изследвани. Никой нямаше коронавирус. Много съм щастлив от това, защото бе заплаха за снимките. А в това време да имаш работа, е лукс и не бих искал да ставам причина това да се прекрати", коментира той. 

Пенев апелира хората да не подценяват вируса. 

163 нови случая на COVID-19 у нас и още 4 жертви

"Може да се случи на абсолютно всекиго. Но това, че аз съм имал късмет или силен организъм, не означава, че се отнася за всички", изтъква той.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
5971 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
anna

2020.09.11 | 13:13

2
Много интересно днес бях в Столична болница точно в клиника по пневмология и как отделението е празно лично го чух от лекар и нито един лекар не е с маска,вируса е опасен но ми писна от тролове които плашат и без това стресираните хора

2020.09.11 | 10:14

1
Обясни го на Мангъров и всички, които не вярват и си мислят, че такова животно няма... Препоръчвам всички, които си мислят, че това е някакво си вирусче, да посетят интензивното на някоя болница с болни от Covid. Ако им стиска и без маска!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини