С полагане на венци и цветя бе отбелязан Денят на Съединението в Русе

  • 06 септември 2020 14:43

  • 343
  • 0
С полагане на венци и цветя бе отбелязан Денят на Съединението в Русе
© Община Русе

С празнично шествие русенци и гости на града отбелязаха 135-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия в Русе, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев поведе шествието от Паметника на Свободата по ул. „Александровска“, а самата церемония се състоя пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война на пл. „Ал. Батенберг“, където беше строен почетен караул.

Варна отбеляза 135 години от Съединението

Освен официалните лица – кметът на Община Русе Пенчо Милков, зам.-кметовете Златомира Стефанова и Магдалина Илиева, зам.-областният управител Валентин Колев и председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев, присъстваха още и евродепутатът Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, народният представител Искрен Веселинов и зам.-кметът на Гюргево Йон Драгомир.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков произнесе празнично слово, като започна с думите, че „Съединението е велик политически и исторически акт, който обединява силите на българите, загърбили своите различия“.

„Днес отправям послание към всички русенци и към съгражданите ни в страната и по света – да бъдем единни, за да може да вървим напред заедно“, каза още Милков. След речта на кмета Русенската Света Митрополия отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен в чест на Съединението.

Тържествената церемония завърши с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
343 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини