ЕК: Следим събитията в България

03 септември 2020 18:04

ЕК: Следим събитията в България
© Getty Images (архив)
1621 7

Полицейското насилие при протестите трябва да се упражнява пропорционално на действията на протестиращите. Това заяви говорителят на Европейската комисия Кристиян Виганд в отговор на въпрос за действията на органите на реда в София снощи.

,,Комисията е наясно за протестите в България и продължава да следи ситуацията отблизо. Винаги ясно сме заявявали, че мирните демонстрации са основно право във всяка демократична страна и ние го подкрепяме'', посочи още Виганд.

Макар националните власти да са отговорни за прилагането на законните действия, всяка употреба на сила трябва да се прилага пропорционално на действията на протестиращите, категоричен бе говорителят на ЕК пред БНР.

Той подчерта, че Комисията е в постоянен контакт с българските власти и посланието е предадено. Вчера по време на протеста на пл. „Независимост“ се стигна до ескалация на напрежение и сблъсъци между демонстранти и униформени. 

Протестът в София: Ябълки, яйца, боклуци, сблъсъци и обгазени

Полицаите реагираха, след като в продължение на час бяха замеряни с бомбички, павета, стъклени бутилки и други тежки предмети. Общо 126 души са били арестувани вчера за противообществени прояви. 

Десетки са ранените, както от страна на силите на реда, така и от протестиращите.

Novini.bg
1621 7

Коментари (7)

Добави коментар
ЕВРОГЕЙОВЕТЕ

2020.09.03 | 20:34

138247
ГЕЙОВЕТЕ ОТ ЕС СЛЕДЕЛИ СИТУАЦИЯТА...КАКВО СЛЕДИТЕ БЕ МЪРШИ? ОГРАБВАНЕТО НА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА НА 1300 ГОДИНИ ИСТОРИЯ ОТ ЕДНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ С ОЛИГАРСИ И ПРИДВОРНИ ''ПОЛИТИЦИ'' ЛИ ? СЛЕДИТЕ ЗА СОЦИАЛНИЯ ГЕНОЦИД НАЛОЖЕН ВЪРХУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ ЕДНА ХУНТА НА БКП КОЯТО УНИЩОЖИ ЕДНО ПОКОЛЕНИЕ БЪЛГАРИ И ИЗГОНИ НАД МИЛИОН И ПОЛОВИНА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ В ЧУЖБИНА ЛИ ? СЛЕДИТЕ ЗА МИЛИЦИОНЕРЩИНАТА И ТОВА КАК ПОДКРЕПЯТЕ ЕДНА КОМУНИСТИЧЕСКА ГРУПИРОВКА --ГЕРБ ВЕЧЕ НАД 10 ГОДИНИ ДА УНИЩОЖАВА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ЛИ ? КАКВО СЛЕДИТЕ БОКЛУЦИ ? ГЛЕДАТЕ КЪМ БЕЛАРУС КОЯТО ДОРИ НЕ ВИ Е В СКАПАНИЯ ЕВРЕЙСКИ СЪЮЗ НО КЪМ БЪЛГАРИЯ СТЕ С ШИРОКО ЗАТВОРЕНИ ОЧИ..КОЕ И КАКВО СЛЕДИТЕ БОКЛУЦИ ЕВРОГЕЙСКИ..МЪЛЧИТЕ ЩОТО СЪЩАТА ТАЯ МАФИЯ ВИ Е УДОБНА И ПОСЛУШНА..ЧЕ ВИ ПРИЕМА ЕМИГРАЦИОННАТА ПОЛИТИКА НА ВНОС НА МАЙМУНИ И ЧОВЕКОПОДОБНА ГЕНЕТИЧНА СГАН ОТ АФРИКА И АРАБИЯ С ЦЕЛ ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ НА БЯЛАТА ЕВРОПЕЙСКА РАСА,КУЛТУРА И ОБЩЕСТВО,ЧЕ ВИ СЛУША ЗА 43 ТЕ ПОЛА ,ЗА ГЕЙ ПАРАДИТЕ ЗА ПОРТУГАЛСКИ,ЖЕНЕВСКИ,ИСТАНБУЛСКИ ЕВРЕЙСКИ ЦИОНИСТКИ КОНВЕНЦИИ С ЦЕЛ УНИЩОЖЕНИЕ НА ЕВРОПА И БЕЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЖЕНИ И СЕМЕЙСТВО...ВИЕ СТЕ ОТПАДЪК.....ГОСПОД ДА ВИ ПРОКЪЛНЕ...ВИЕ СТЕ СМРАД,,,ХИТЛЕР БЕШЕ ПРАВ,,,ТАКИВА КАТО ВАС ЕК,ЕП,ЕС И ВСИЧКИ ЕВРОГЕЙСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ СМРАДОВЕ ПРЕДИ 1944 ГОДИНА БИВАХТЕ ОБЕСЕНИ И РАЗСТРЕЛВАНИ,А ЧАСТ ОТ ВАС ГНУСНИ ОТПАДЪЦИ СЕ ТРУДИХТЕ В КОНЦЕТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ...АКО АЗ ВЗЕМА ВЛАСТТА В ЕВРОПА...ХИТЛЕР ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ ДЕТСКА ИГРА...ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ НА КАКВО СЕ ВИКА ХОЛКОСТ,А НЕ КАТО ИЗМИСЛЕНИЯ ВИ СЕГА ХОЛОКОСТ....ЩЕ ВИ СЕ ЩЕ ДА НЕ СЕ БЯХТЕ РАЖДАЛИ,,МРЪСНА ПАСМИНА ОТ ПОСЛУШНИ БЕЗРОДНИЦИ И АНТИЕВРОПЕЙЦИ....СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ ВАС ЛЕВИ ЛИБЕРАЛИ,ЧИФУТИ,МАНГАЛИ И ВАШИТЕ НЕГРИ КАНИБАЛИ КОИТО ИСКАТ УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЕЛИЯ ЧОВЕК

2020.09.08 | 17:58

144919
е ходи в Русия да те шибат тогава
следи и

2020.09.03 | 23:14

138625
умишлено бездейства - пардон, даже подкрепя крадливото управление = двойни "демократични" стандарти
Мутри, вън!

2020.09.03 | 18:53

137994
Мутрите крадат, лъжат, съсипват държавата, а народа да стои като овце да блее и да ги търпи вечно ли, да бе да! Народа ще руши, ще чупи, ще пали, както се прави в Гърция, Франция, Германия, друг начин няма, мутрите с мирен протест няма да подадат оставки. Мутрите, които са на власт не спазват законите, нима очакват от хората мирно и кротко да правят протести? Ще има кръв и огън, ще се взривяват банкомати! Мутри, вън!
Млък уруспио

2020.09.03 | 20:23

138215
червена
Вашата......

2020.09.03 | 18:50

137988
Европедали.
Правилно - А ПОДСТРЕКАТЕЛИТЕ НА СЪД

2020.09.03 | 18:16

137930
Бабикян, Хаджигенов, Минетков

Добави коментар

Водещи новини