Надежда Нейнски: Дизелът може рязко да поскъпне

  • 19 април 2012 19:31

  • 1186
  • 2
Надежда Нейнски: Дизелът може рязко да поскъпне
©

Дизелът може рязко да поскъпне, ако Съветът на министрите на Европейския съюз одобри предложението на комисията за резолюция за реформи в енергийното данъчно облагане. Въпреки че по-голямата част от евродепутатите са гласували „против” промените, които биха довели до нови по-високи цени на дизела, последната дума е на Съвета.

"Европейският парламент даде зелена светлина на единната основа за корпоративното облагане. Крайното решение и тук е на Съвета на министрите. И при най-лошия сценарий дизелът няма да поскъпне мигновено", заяви за Дарик радио българският евродепутат Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г..

Тя обясни, че Европейският парламент е приел, че неутралността не трябва да бъде прилагана по начина, по който да отнема данъчното предимство на дизела спрямо петрола. Предложението на комисията предвиждаше данъчните предимства, които има дизелът в много държави, да отпаднат. "На практика парламентът подкрепи онова, което ние искахме и няма да има промяна в сегашното положение. Т.е. все още съществува опасността да има драстично увеличение на дизела, ако Съветът не се съобрази с решението на Европейския парламент", каза Нейнски. "Да, има такава опасност действително, но категоричния вот на парламента не може да не повлияе на дебата, който ще се проведе отново с Съвета", допълни тя.

Европейският парламент е одобрил въвеждането на единна основа при корпоративното облагане, като целта е да се облекчат предприятията за проучването на данъчните закони в 27 страни членки. „Пътят към ада винаги е постлан с добри намерения. Дори когато една цел е много позитивна, във всички случаи трябва да се вземе предвид реалната ситуация, разликата в икономическа ситуация в различните държави, това беше и позицията, от която изхождахме, когато гласувахме направеното предложение”, обясни още Нейнски.

Решенията за облагането на дизела и единната основа на корпоративния данък трябва да се вземат единодушно от Съвета на министрите.

Последвайте канала на

1186 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.04.19 | 22:56

2
а сега дизела ще облагат май трябва камионите да минат на бензин

2012.04.19 | 22:56

1
Който има ЗИЛ ще удари кьоравото:))) А това дъртото Наде, да вземе да се махне вече от политиката! Достатъчно се нагуши, айде стига вече, че ми писна да и гледам червената муцуна!

Добави коментар

Водещи новини