Реорганизирана е работата в двете най-големи социални заведения в Сливенско заради COVID-19

  • 31 август 2020 12:44

  • 218
  • 0
Реорганизирана е работата в двете най-големи социални заведения в Сливенско заради COVID-19
© Pixabay

В Дома за стари хора - Сливен и Дома за възрастни мъже и жени с умствена изостаналост - селище "Качулка", е направена нужната организация за работа в условията на COVID-19, до момента няма заболели. Това е констатирала проверка на Регионалната здравна инспекция, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

И в двете места за настаняване са осигурени помещения за изолация. Създадена е организация за хранене, при която да се избягва струпването на много хора в едно помещение. Осигурени са необходимите дезинфектанти, лични предпазни средства. Извършва се дезинфекция по график, съобщиха от РЗИ. До момента няма регистрирани случаи на коронавирусни инфекции в тях. Ръководствата са разработили планове за действие при евентуално възникване на епидемичен взрив.

Домът за стари хора и Домът за възрастни мъже и жени с умствена изостаналост са с капацитет общо от 360 места. Проверките продължават в останалите социални институции с общо 440 потребители - 3 места за настаняване, предлагащи услуги от резидентен тип, в Сливен, новозагорското с.Баня и Твърдица и в още три частни дома за възрастни, в 6 центъра за настаняване и 3 защитени жилища, съобщават от областната администрация.

През изминалата седмица регистрираните нови случаи на COVID-19 са 3 - пациентка от община Сливен, която се е инфектирала в семейно огнище, и двама пациенти от Нова Загора, живущи в един и същи квартал, но без връзка помежду им. С тях активните случаи на инфекцията към момента са 17 - един в община Котел, 7 - в община Нова Загора и 9 - в община Сливен. За сравнение, в предходния едноседмичен период регистрираните нови случаи бяха 10. За съжаление, двама души изгубиха битката с коронавируса. В периода от 24 до 30 август са карантинирани нови 33 лица, като 3 от тях са били контактни на заразени, а 26 са пристигнали от рискови зони.

Засилват проверките за спазване на противоепидемичните мерки в Благоевградско

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини