Затягат противоепидемичните мерки в Шумен

  • 28 август 2020 15:36

  • 488
  • 0
Затягат противоепидемичните мерки в Шумен
© Община Шумен

Възстановява се пропускателният режим за клиентите на общинския пазар в Шумен и задължителното носене на предпазни маски, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

На пазара ще се допускат само по определен брой клиенти, които трябва и да са на безопасно разстояние един от друг при пазаруване. Южната и северната му страна са ограничени със сигнални ленти за вход и изход.

Ето къде са новите заразени с COVID-19 в страната

Собствениците на други пазари на открито също са задължени да въведат необходимата организация за безопасно посещение на обекта и да изискват задължително носене на маски.

По-рано днес кметът на Шумен Любомир Христов се е срещнал с представители на големите търговски вериги, които работят на територията на общината. Акцент в разговорите е поставен на необходимостта от засилване на вниманието към безопасността на гражданите и на работещите в обектите, във връзка с извънредната епидемична обстановка в страната, удължена до края на септември, предаде БТА.

"Много е тревожен фактът, че броят на заразените и настанените в МБАЛ - Шумен нараства и се налага да се увеличи броят на стаите за лечение на болни от COVID-19", е отбелязал Христов, цитиран от общинския пресцентър.

Той се е обърнал с апел към представителите на търговските вериги, ако имат възможност, да помогнат на болницата и да се включат в дарителската кампания "Помогни сега".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини