Епископ Тихон пред novini.bg: Няма да преподавам висша математика на хора, които не знаят таблицата за умножение

  • 27 август 2020 18:07

  • 5217
  • 0
Епископ Тихон пред novini.bg: Няма да преподавам висша математика на хора, които не знаят таблицата за умножение
© булфото /архив/

Тихон е Тивериополски титулярен епископ на Българската православна църква от 6 юли 2003 година, а от 15 юни 2014 година и викарий на Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на Български.Роден е на 26 май 1945 година със светското име Христо Георгиев Иванов в Щутгарт, Германия. Майка му Елисавета е германка, а баща му Георги Христов е българин – оперен певец. Под неговия патронаж  се организират множество групи за социално подпомагане, които работят благотворително с големите болници в София. Вчера при откриването на новата поредна метростанция, той попадна под агресивната атака на представители на малобройното сдружение "Боец", чиито десетина представители блокират и Орлов мост дни наред и така терориризират гражданите. Те викаха, че искат оставката на духовника, сякаш са го избирали! Потърсих за коментар на грозната атака срещу него самият Епископ Тихон.

"Освещаването на нови сгради, на нов дом, ново училище и т.н. се прави за добро, за общото ни благо. 

Християните го правят с надежда да измолят Божията помощ и закрила.

В Светото писание е казано: "Той е, Който ходи пред тебе, Той ще бъде с тебе; не ще отстъпи от тебе нито ще те остави; не бой се, нито се страхувай". Аз отидох да благословя новопостроеният метролъч, изпълнен с добри помисли. Колкото до виковете на няколко души, дошли с цел да провокират скандали, мога само да кажа, че нямам намерение да преподавам висша математика на хора, които не са научили таблицата за умножение. Те не вярват на Бога, не почитат никого, но викат срещу всеки и всичко, нямат респект към нищо. Струва ми се, че викащите срещу мен "оставка" не бяха много на себе си и затова не бива да им се обръща внимание. Спрях при тях, защото не ми е в характера да подминавам човека като куче с подвита опашка. Попитах ги какво точно имат против това да осветим метрото, с което ще пътуват всички граждани.
Не познавам тези хора, но ги видях и ако ги видя пак, ще ги разпозная. Те не си дават сметка, че по този начин наливат вода в мелницата на политическите си опоненти. Аз призовавам хората да запазят спокойствие, да търсят мирно и миролюбиво решение на проблемите и да са снизходителни към обиди и викове, когато ги нагрубяват. Бог да е с вас!"

 

Последвайте канала на

Аделина Делийска
5217 0

Водещи новини