Генчо Генчев: Свищов е изправен пред водна криза

  • 26 август 2020 07:24

  • 364
  • 2
Генчо Генчев:  Свищов е изправен пред водна криза
© Кадър бТВ

Второ денонощие Свищов и близкото село Царевец са без вода. Причината е авария в тласкателния водопровод. Потърпевши са около 30  000 души.

Трета сутрин свищовлии са без вода и се редят на една от местните чешми, която през последните дни стана най-посещаваното място в града. Някои са там от 5:00 ч. сутринта, разказа бТВ в сутрешния си блок.

Местна жителка споделя, че тези, които имат коли, си докарват вода от по-далеч, но тя няма автомобил и е принудена да чака. Споделя, че цената на кубик вода е 2,57 лв., но дори когато я е имало, е била с лошо качество, което се вижда по утайката в тубите, които са пълнели.

„Ситуацията в Свищов остава критична. ВиК Йовковци късно снощи отстрани аварията, опитаха се да подадат вода към напорния водопровод, към мрежата, но металният водопровод аварира и бе прекъснато изцяло водоснабдяването“, съобщи кметът на града Генчо Генчев.

ВиК Йовковци са се опитали със спирането на водата да предотвратят изпразване на водохранилищата, но въпреки това сега резервоарът е празен, каза градоначалникът.

"Свищов има два водопровода – нов и стар. Новият е завършен през 2012 г. и е на стойност 6 милиона лева, но не се ползва, защото е изграден „некачествено“ и се „държи като резерв на стария метален водопровод“, разкри Генчев, който допълни, че първоначално аварията е в новия водопровод.

Засега детските и социалните заведения са обезпечени с вода, но Свищов е изправен пред водна криза.

Второ денонощие Свищов е без вода заради авария

Последвайте канала на

Novini.bg
364 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
до саботьора на БСП ГЕНЧЕВ

2020.08.26 | 11:22

2
"Компететният и независим", кмет Генчев се е сетил, че има проблем с водата, когато е станала аварията със стария водопровод! И сега бесепарският кмет идва с опорките на гоподарката си НИНОВА,че новопостроеният през 2012 водопровод е бил некачествен и затова НЕ СЕ ПОЛЗВАЛ! Как, кой и кога установи това бе червен болшевик?! Защо си чакал да стане криза, за да го кажеш това след ЦЕЛИ 8 ОСЕМ ГОДИНИ?! ТИ другарю ГЕНЧЕВ, ти ЛИЧНО какво направи , за да предотвратиш тази криза?! Н И Щ О!!! ТИ явно си работил, за да я ПРЕДИЗВИКАШ С НИЩОПРАВЕНЕТО СИ , червен гнусен бесепар! ТИ си независм колкото радефф-метежника от с. СЛАВЯНОВО! СИКТИР мамицата ви антибългарска БЕСЕПАРСКА ДА е.БА!!
до болшевиките от БСП

2020.08.26 | 11:11

1
КОЙ източи язовирите в общините , които се управляват от БСП, вашта мама комунделска и по чия заповед?! Нека сега спосранските стратези начело с крушовската мастия НИНОВА да ви докарат вода вашто маме бесепарско нагло мръсно долно да е.ба! Викнете и оня червен ИЗРОД решетников да ви помогне, червени кухи чутури от СЕВЕРОЗАПАДА!

Добави коментар

Водещи новини