В Хасково доизграждат 48 жилища за социалноуязвими групи

  • 24 август 2020 15:04

  • 341
  • 0
В Хасково доизграждат 48 жилища за социалноуязвими групи
© bulphoto (архив)

Община Хасково възнамерява да дострои три четириетажни жилищни сгради с 48 тристайни апартамента, които ще приютят хора от социалноуязвими групи, съобщават от общинския пресцентър.

Общественото обсъждане по проекта "Интегриране на маргинални общества чрез изграждане на социална инфраструктура в град Хасково" ще се състои на 31 август в общината.

Плевен получава 30 000 лв. безвъзмездна помощ за образованието на деца, лишени от родителска грижа

Целта на дебата е община Хасково да получи обществена подкрепа за проекта по ОП "Региони в растеж" и за социален толеранс преди неговото одобрение и изпълнение.

Целевата група по проекта са бездомни, родители с деца с влошено здраве или увреждания, хора в риск от бедност и социално изключване. Съгласно Наредбата за общинска собственост, ползването на социалните жилища ще бъде обвързано с включване на "социална клауза" в договорите на наемателите според конкретните им нужди, уточняват от общината.

Оттам уточняват, че намерението за изграждане на жилищната инфраструктура е залегнало в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, приет през 2013 година, и е част от актуалната инвестиционна програма на местната власт.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
341 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини