Педиатър даде отговор дали децата са по-заразни от възрастните

  • 23 август 2020 08:11

  • 2466
  • 2
Педиатър даде отговор дали децата са по-заразни от възрастните
© Кадър - Нова телевизия

Родителите на деца с онкологични, ревматологични заболявания и болестите на съединителната система и бъбречни такива е препоръчително да ги оставят вкъщи и да обръщат повече внимание на здравословното им състояние. Това заяви в ефира на Нова телевизия педиатърът д-р Пламен Масларски.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Той добави, че към момента няма сигурни данни дали децата са по-заразни от възрастните хора и че в дихателните им пътища има по-високи нива на коронавирус.

Рязък спад в новите случаи на коронавирус у нас

„Няма проведени изследвания на голяма група деца. В момента се прави проучвания на 6000 деца – контактни, неконтактни, с хронични и без хронични заболявания. Когато се обобщят резултатите, ще може да се каже”, коментира д-р Масларски.

„Децата се заразяват по същия начин, както и възрастните. Но при тях протича много по-леко отколкото при възрастните”, категоричен бе педиатърът.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2466 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.08.23 | 11:31

2
Големите "специалисти" и мултимилиардни наднационални организации (СЗО) още не били провели проучване с група деца!?!?!? Не знаели, след 9 месеца гавра с целия свят и милиарди долари в канала. Това е скандално, брутално и неописуемо.
Бай Васо Сърбеца

2020.08.23 | 10:31

1
Гербави боклуци

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини