Изграждат рампа на съоръжението против наводнение на метростанция "НДК"

  • 20 август 2020 13:28

  • 326
  • 3
Изграждат рампа на съоръжението против наводнение на метростанция "НДК"
© Булфото

Продължава изграждането на допълнителни съоръжения, които да пазят от наводнение подстъпите към входа на някои метростанции в София.

Идеята е при интензивни дъждове, каквито има през последните две години, във входовете на метрото да влиза по-малко вода, коментира пред Нова инж. д-р Ангел Джоргов, член на Съвета на директорите на „Метрополитен" ЕАД. По думите му такива преградни съоръжения ще бъдат изградени на онези метростанции, на които има сериозни проблеми през последните години.

Две метростанции - на НДК и на България, вече имат с едно стъпало повече. Стъпалата обаче - определени като "диги" от Метрополитена, приличат повече на "препятствия" според "Спаси София". Те заявяват, че със съоръжението се нарушава достъпната градска среда.

Това няма да остане в този вид. Ще бъде продължено като рампа от страната на тротоара. Стъпало ще има само за тези, които излизат от метрото. До два дни ще бъде довършено съоръжението, обеща инж. Иван Джоргов.

Днес течеше изграждане на рампа на стъпалото на метростанция „Национален дворец на културата“.

 

Novini.bg
326 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
wtf!?!?!??!

2020.08.20 | 15:34

3
дреме ми за тъпите ви лайкове, жълти "демократи"
Ник

2020.08.20 | 14:54

2
,,линейните отводнители,, почистват ли се редовно от насъбралите се отпадъци ,за да Не се запушва отвеждаща тръба?защо не се разширят ,, линейните отводнители,,?
Пецата

2020.08.20 | 14:01

1
Еее....нямя угода на Ганчо ! Ту му млякото горещо , ту пък друго нещо .

Добави коментар

Водещи новини