В троянското село Орешак започва традиционният панаир на занаятите

От днес в троянското село Орешак започва традиционният панаир на занаятите. Той ще продължи до 16 август и е посветен на храмовия празник на Троянския манастир "Успение Богородично" - Голяма Богородица.

Заради пандемията от коронавирус тази година организацията за панаира е по- различна. Кметът на община Троян Донка Михайлова поясни, че ще е в района от Националното изложение на художествените занаяти и изкуства /НИХЗИ/ до механа "Горски кът", при разстояние между сергиите поне 2 метра. Така няма да се позволи смесване на двата потока - пазаруващи и участващи в литийното шествие.

Ще се допускат само занаятчии и троянски производители, няма да има търговци, които не предлагат собствено производство стоки. С цел осигуряване на възможност за консумация на гостите на панаира, ще бъде разрешено само на собствениците на категоризираните заведения за хранене, в рамките на разрешената им открита търговска площ пред заведението, да изнесат скари за приготвяне и продажба на храна.
Официалното откриване на панаира е днес от 18 часа пред НИХЗИ.

Вече е започнала организацията и за утрешния празник в Троянската света обител, който ще започне от тази вечер с Празнично вечерно богослужение с чина на Опелото на Пресвета Богородица, съобщават от манастира.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет