Остров "Света Анастасия" с 4-дневни тържества от днес

Започват 4-дневните тържества за отбелязване празника на остров "Света Анастасия" от днес. Въпреки че светицата, която закриля острова, се почита на 22 декември, неговият празник се отбелязва на Успение на Пресвета Богородица - 15 август. И това не е случайно.

Православният храм на остров Света Анастасия носи името "Успение Богородично".

Предстоящите празненства са част от тематичния "Уикенд на Мария", организиран от Община Бургас в подкрепа на регионалния туризъм. Днешният ден ще започне с откриване на фотоизложба "Дом на светлината - морските фарове от България и света" и представяне на книгата "По пътя на пулсиращата светлина" с автор Бела Бенова.

През деня ще заработи и празничният базар на изкуствата, в който участват майстори на художествени произведения, бижута и украси. Пъстра палитра от шевици, дърворезба, восъчни фигури, плъсти, минерали и вкаменелости, смола, естествени цветя и билки ще събере на Острова творци и галеристи от цялата страна.

Съюзът на бургаските художници ще бъде представен в празничния базар на изкуствата от 7 млади автори. Вечерта ви очаква морско приключение с пътуване до острова и концерт на LEMON BOX & RED LIGHT District Project сред вълните. Двете групи ще ни поднесат неповторими емоции със съвместния си концерт.

Съчетанието между модерна музика, романтика и магията на Острова ще превърне лятната вечер в запомнящо се преживяване. Корабчето отплава в 20:00 часа от Магазия 1.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет