Изгражда се последният участък от бул. "Монтевидео"

Изгражда се последният участък от бул. "Монтевидео", който прави връзка с новата метростанция номер 16 в столичния район "Овча купел". Целта е до началото на учебната година да приключат пътните работи и да бъде пуснато движението по булеварда, съобщават от Столичната община.

Продължава работата по тротоарите. В момента по този участък се изгражда подземната инженерна инфраструктура - водопровод, канал и електросистеми.

Продължават уличните ремонти в София

След това ще се изгради пътната част, като пътното платно ще има по две ленти за движение в посока, велоалея и тротоари. Ще се изгради и ново улично осветление. Това е последният участък от новия бул. "Монтевидео", който се изгражда от ул. "Акад. Константин Пашев" до ул. "763", и прави връзка с бъдещата метростанция 16 "Мизия".

Бул. "Монтевидео" е изграден от бул. "Никола Петков" до ул. "Акад. Константин Пашев" и участъка на кръстовището при ул. "Боряна" до ул. "763". Той бе изграден заедно с цялостната реконструирания на основни пътни обекти за район "Овча купел" - бул. "Президент Линкълн", участък от бул. "Овча купел", а в момента се изгражда и нова ул. "Централна", припомнят от Столичната община.

От там съобщават, че през тази година е реконструирана и ул. "Николай Хрелков" в кв. "Горна баня". Предстои да започне изграждането и на подземен паркинг под бул. "Монтевидео". Той ще е над метростанция 16 и ще бъде за 270 автомобила.

Коментари

  1. 2020.08.11 | 18:11
    Браво на Фандъкова, супер е.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет