Пернишкото село Рударци скочи заради това, че редовно остава без вода

Жители на пернишкото село Рударци сигнализират, че редовно остават без вода заради чести аварии. Улиците в селото пък са разкопани от месеци. По главния път тече вода, а според жители преминаващите тежкотоварни автомобили допринасят за развалянето на шосето. 

Хората изпратиха до бТВ редица съобщения и сигнали. Те твърдят, че токът спира всеки ден, а заради лошата настилка развалят и автомобилите си.

С водата имат проблем откакто започват проблемите с водоснабдяването на Перник.

Според тях парадокс е, че улиците на Рударци са кръстени на реки, а нямат вода с дни.

Кметът на селото Богдан Богданов обясни, че проблемите са от края на 2019 г., а към този момент нещата вървят бавно и трудно. Той апелира за търпение.

„Има възложители и хората трябва да питат тях дали проектът върви и дали се спазват сроковете“, обясни той. Кметът коментира, че трябва да се повдигне въпросът камионите да преминават по друг път.

И заяви, че до 40 дни очаква да приключи вторият етап от подмяната на водопровода. От ВиК също потвърдиха срока.

Коментари

  1. 2020.08.11 | 10:52
    Ами нека да се обърнат към кмета на Перник или към другарката Говнелия Импексова! Ако има останали жители на Рударци, то те са отрочетата на онези "всеизвестни демократи", членове на руската БКП, които строяха всеки уийкенд усърдно зрелия социализъм с "малките" си вили за отдих!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет