В Плевен влизат в сила промени в общинска наредба за платеното паркиране

В Плевен влизат в сила промени в Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства, сред които и за платеното паркиране, съобщиха от общината.

Те са приети от Общинския съвет на заседание през юли. Причините, наложили корекциите, са синхронизиране на текстове в документа и нормативно регламентиране на нов технически способ за заплащане на паркирането - мобилно приложение.

В нормативния акт е написано, че "при паркиране водачът е длъжен да заплати за услугата "Платено паркиране", чрез действащо мобилно приложение. Заплащането се извършва веднага след заемане на мястото за паркиране - преди напускане на автомобила. Водачът е длъжен да изчака получаване на потвърждение за приетото заплащане."

Прецизирани са текстове, касаещи режима на паркиране. Изрично е посочен начинът за поставяне на документа, позволяващ паркирането - талон, фискален касов бон или карта, така че да е ясно видим от външната страна на автомобила.

Изменения има и в текста за платеното паркиране за служебни нужди - този режим ще може да се прилага и за еднолични търговски дружества, чийто капитал е общинска собственост.

В Плевен започва тридневна наземна обработка на територията срещу комари

Въвежда се допълнителна регламентация на реда за паркиране на автомобили на хора с трайни увреждания.

Промените са инициирани от Центъра за градска мобилност /ЦГМ/ и имат изцяло практическа насоченост, за да бъдат улеснени гражданите при ползване на тези услуги.

Коментари

  1. 2020.08.09 | 23:54
    Време е вече да се премахне този начин за паркиране.Има достатъчно паркинги за платено паркиране.Останалата зона трябва да бъде свободна за паркиране.Аман от скоби паяци и тем подобни щуротии. Тия с паяците е необходимо да контролират тези, които са неправилно паркирали и всичко ще си дойде на мястото!
  2. 2020.08.09 | 15:53
    Името на мобилното приложение ще напишете ли, или е дълбока тайна на общинския съвет?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет