Ловният сезон на пернат дивеч е открит

Открива се ловният сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Съгласно разпоредбите, ловуването се извършва само с писмено разрешително по образец, в което са вписани датата, имената на ловците, номерата на ловните билети и членските карти, начинът и мястото на ловуване, видът и броят на разрешения за отстрел дивеч.

Разрешен е ловът до 15 броя пъдпъдъци на всеки ловец, както и до 10 броя от видовете гривяк, гургулица, горски бекас и обикновена бекасина.

Изпълнителният директор на Агенцията по горите инж. Мирослав Маринов направи обръщение къл ловците.

Пожелавам Ви вълнуващи емоции сред ловните полета на България и добра слука в атрактивния и динамичен лов на пернат дивеч. Радвайте се на красивата природа и я пазете! Нека опитните ловци бъдат до младите им колеги, с които да споделят емоцията и на които да предадат тънкостите на лова и принципите на ловната етика и морал. Наред с това, нека не забравяме, че успешният ловен излет е този, завършил без инциденти и наранявания. Човешкият живот е най-ценното, затова призовавам колегите ловци да пазят и себе си и останалите участници в ловните излети.

Ловът се открива в сложна епидемична обстановка. В мерките, които се предприемат изключително много се разчита на проявата на дисциплина и отговорност от страна на българския ловец. 

Убеден съм, че всички ловци осъзнават своите задължения и отговорности към природата като цяло и конкретно към дивеча. В ситуация на повишен риск от пожари, нека бъдем внимателни при спазването на противопожарните правила, посочва Маринов.

Коментари

  1. 2020.08.08 | 16:21
    Всички ловци да мрат
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет