Служители на Столичния инспекторат ще се обучават за действия при внезапен сърдечен арест

Служители на Столичния инспекторат ще се обучават за действия при внезапен сърдечен арест с автоматичен външен дефибрилатор по Програма "Европа 2020" към Столичната община с изпълнител Фондация "Първите три минути", съобщиха от Столичния инспекторат.

Столичният инспекторат е бенефициент по одобрен за финансиране проект "Повишаване на информираността на специализирано звено в Столична община за действия при внезапен сърдечен арест, съгласно съвременните Европейски стандарти" по Програма "Европа 2020" към Столичната Община с изпълнител Фондация "Първите три минути".

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването

В Европа едни от водещите институции в разработването и прилагането на публични програми за поставяне на автоматични външни дефибрилатори на обществени места са общините и общинските структури.

В периода от 30 юни до 31 октомври в рамките на проекта е предвидено 48 служители от Столичния инспекторат да преминат курс по основно поддържане на живота с автоматичен външен дефибрилатор. В края на обучението служителите ще надградят своите знания и умения по първа помощ и ще придобият тригодишен международно признат сертификат.

От 12 август ще започне обучението на инспекторите и ще продължи до 7 октомври. Допълнителната квалификация и уменията, които те ще придобият, са от изключително обществено значение.

Обучението на служителите е пилотно за България и е първа крачка към развитието на общинска програма за автоматична външна дефибрилация за София и за цялата страна, се посочва в съобщението.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет