Вижте какво се случва с 3-годишното дете от Перник, което беше пребито от майка си

3-годишното дете от Перник, което претърпя физическо насилие, ще се среща всяка седмица със своя баща. Такава среща вече се е състояла, като по думите на социалните работници от Отдел „Закрила на детето“ в града, е преминала добре. Детето е било спокойно, получило е играчка от баща си е играло с него, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

Седмичните им виждания са част от процеса по реинтеграция на момиченцето при бащата, който вече е подал заявление, че има желание да го отглежда. Всички останали роднини са отказали чрез декларации да поемат грижите за него. След като се разбра от социалните мрежи за случая, бащата беше насочен към социална услуга за повишаване на родителския си капацитет. Той е избрал да ползва услугите на S.O.S Детски селища. Първата стъпка е да му бъде изготвена индивидуална оценка на родителския потенциал, след което специалистите ще работят за надграждането му.

Вижте позицията на бащата на малтретираното от майка си дете в Перник

До връщането на детето при баща му то ще остане в приемното семейство. Момиченцето вече има личен лекар в Перник и е преминало преглед. Проведени са разговори от началото на септември да започне да посещава детска градина.

Междувременно майка му продължава разпоредените от съда изследвания, свързани с психичното й здраве.

Коментари

  1. 2020.08.04 | 16:51
    ЗАЩО МИ СЕ ПОКАЗВА ОТСРАННИ ПРОТИВНАТА МУЦУНА НА ИЗРОДА ГРЕТА ТУНБЕРГ, КАКВО ПРОТИВНО ЛИЦЕ, НЕИСКАМ ДА ГО ГЛЕДАМ, ЩЕ ПОВЪРНА ВЪРХУ ЛАПТОПА И ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ С ПОВЪРНЯ ПОСЛЕ НЯМА ДА ИМА НА КВО ДА ПИША ПСУВНИ
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет