Жители на Несебър ще излязат на протест срещу предложението в местен хотел да бъдат настанявани туристи с коронавирус

Жители на Несебър ще излязат на протест срещу предложението в местен хотел да бъдат настанявани туристи с коронавирус. Протестът ще е утре пред сградата на Областна управа-Бургас. Това каза Деси Вунтунийска, организатор на протеста.

Предложението хотелът в Несебър да приема болни от коронавирус туристи бе отправено по време на работна среща в "Слънчев бряг" между министъра на туризма Марияна Николова и представители на бранша. Вунтунийска каза, че въпросният хотел е разположен на оживено място, заобиколен от други обекти за настаняване, заведения и магазини. Изключително сме притеснени, че това решение ще повлияе отрицатено върху целия район.

Много вероятно е да се наложи ресторанти и магазини да затворят, собственици на намиращите се в близост семейни хотели също обмислят какви мерки да предприемат, тъй като се опасяват, че ще има много анулирани резервации, след като се разбере местоположението на въпросния обект, в който ще се настаняват карантирани. Опасенията ни са, че ако това се случи, вероятно ще доведе до ранно прекратяване на летния сезон в този район, каза Вунтунийска.

Тя заяви, че недоволните утре ще настояват Министерството на туризма да избере друг хотел, който да е отдалечен от курортите Несебър, Равда , Слънчев бряг и Свети Влас.

Най-голям дял от нарушители през юли са установени в районите "Витоша", "Лозенец", "Сердика", "Овча купел", "Подуяне" и "Триадица".

При направените 219 проверки за месеца са съставени 19 броя актове за установяване на административно нарушение на технически ръководители на строежи, като санкциите стигат до 5 000 лв. и 10 броя актове на фирми със санкции до 20 000 лв. на основание Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на СО.

Изпратени са покани на още 22 фирми, които за допуснати нарушения ще получат актове, информират от инспектората.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12674
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12674

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет