Продължава забраната в Стралджа за струпване на хора

В град Стралджа продължава да е в сила забраната за струпване на хора. Причината е поредният регистриран случай на коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12413

В дните, в които се изплащат социалните помощи, има голяма струпване на хора, както пред банките, така и пред търговските обекти.

Кметът Атанас Киров призова съгражданите си да спазват лична хигиена, както и да използват маски при посещения в обществените сгради, банкоматите и магазините: “Смело мога да кажа, че и в ромската общност, където основно се случиха тия неща, самите хора вече го разбраха и това, което се говореше преди, че няма болест, че не е вярно, не е така“, казва той и допълва, че вижда една отговорност и в самите тях, като естествено има и хора, които трудно могат да бъдат научени и възпитани. "Затова имаме общинска охрана, която се грижи тия неща да влязат в нормите“, каза още той.

Пет са случаите, диагностицирани в ромския квартал на Стралджа. С тях общия брой на регистрираните от началото на извънредното положение в Ямболска област достигат 257.

В момента в болница са 10, на домашно лечение са 36, а под карантина 121.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12413

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет