БСП готви митинг в подкрепа на АЕЦ "Белене"

  • 17 април 2012 14:01

  • 666
  • 4
БСП  готви митинг в подкрепа на АЕЦ "Белене"
©

Сдружение „Аз не се отказвам от АЕЦ "Белене", а ти?” организира митинг в Плевен на 22 април от 9,30 часа пред Драматичния театър "Иван Радоев".

Това е следващата стъпка на инициативния комитет след организираните протести в Белене и в село Българене. Ние като партия подкрепяме този протест, защото той съдържа в себе си и местна, и национална отговорност, каза в Плевен народният представител от Коалиция за България Румен Петков. Аз съм убеден, че независимо от внушенията, които години се правиха против проекта, много повече са тези, които го подкрепят, допълни той.

Според него е необходимо още сега – чрез протестната подписка, чрез искания референдум, чрез протестните действия да се обърне хода на нещата. Обществото трябва да е наясно, че при спечелване на следващите избори, БСП ще реализира проекта по най-бързия начин, защото той отговаря на националните интереси, категоричен бе Румен Петков.

Подкрепа за протеста за заявили и от двата синдиката в Плевен.

Последвайте канала на

Novini.bg
666 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Питащият

2012.04.20 | 09:51

4
Който е мераклия да строи да строи на свой риск и отговорност, но да не намесва държавата. Какво от това,че да речем мнозинството от българите искат АЕЦ-Белене. Трябва ли тези, които не искат и виждат, че проекта е каца без дано да участват със своите данъци и да плащат тяхната простотия. Ами едни са "За" защото искат просто да се фукат и са им внушили ,че анадолският е по-голям. Хора и тъпанари всякакви. Защо желаещите да строят АЕЦ-Белене не заложат имотите си да направят акционерно дружество и да я построят. Щом проекта е гарантирано печеливш нека да спечели който е прозорлив. Питам Станишев, Р.Овч. Р.Петков те какво ще заложат, както и инициаторите на протеста.
Истината поражда омраза

2012.04.20 | 09:51

3
Бойко,какво стана с доклада на HSBC ,що го криеш бе Бойко,покажи го Бойко-с наши пари им плати 2,7 милиона евра,а сега те е срам да ни го покажеш.
2

2012.04.20 | 09:51

2
и ся като изкарат пенсионерите на по 70-80 години, които няма да плащат за тази електроцентрала, нито пък ще усетят тока от нея какво си мислят, че ще постигнат ? Най-вероятно са си взели дяла предварително и се поставят в кофти положение пред братушките....
nqkoi si

2012.04.17 | 16:06

1
Румене използвач такъв...

Добави коментар

Водещи новини