Полицаи обикалят "Капана", пловдивчани в спор със собствениците на заведенията

В Пловдив текат мащабни проверки на полицията на заведенията на открито. Екипи следят за спазване на противоепидемичните указания и за високи нива на шум след 23 часа. Силната музика и шумните компании принудиха жители на квартал "Капана" да приготвят и протестно писмо, което изпратиха до местните власти с настояване за спешни мерки, предаде БНТ.

Конфликтните зони в колоритния квартал на Пловдив се създават от десетките заведения, които вечер посрещат клиенти на открито. От високите децибели и тътена в дома на един от жителите на "Капана" мазилката на тавана е започнала да се пропуква и да пада.

Каназирева: Община Пловдив трябва да премахне бариерите в Централна градска част

Няколко поредни нощи полицията е по улиците. Те проверяват гражданите и посетителите на заведения в "Капана".

Собствениците на заведения обаче недоволстват. Те смятат, че проверките притесняват клиентите им, а твърденията за шумов терор били силно преувеличени.

Жителите на "Капана" искат краят на тържествата да е час преди полунощ, а от ресторантите и баровете не са съгласни. Решено е кварталът да бъде поставен под постоянно патрулно наблюдение от екипи на "Общинска охрана".

Коментари

 1. 2020.08.03 | 11:30
  А всъщност е толкова лесно. Слагат се датчици за шума и при определени норми се задействат автоматично с честитка: глоба, глоба, глоба, затваряне на обекта. Няма да има работно време на инспекторите, няма да има подкупи. Всичко по електронен път. Човешкия фактор може да се повлияе, машината не може, ако е направено както трябва. Иска се само периодична поддръжка, а инспекторите ще решат, че е трябвало да си вършат работата преди да бъдат освободени. Ако има детектори, няма нужда от инспектори.
 2. 2020.08.03 | 11:08
  Трябва ТИХО И КРОТКО
 3. 2020.08.03 | 10:05
  Корумпирана измет с неограничени права, криещи се в униформи!
  1. 2020.08.03 | 11:07
   ако боико ме беше оставил да си направя далаверата с грипенчетата,да си взема аз моето процентче,сега нямаше да има главоболия с мен,но мандата ми свършва а къде е моята далавера,сега като взема властта ще си я врътна,НЯМА ВРЕМЕ!!!!
 4. 2020.08.03 | 10:39
  пловдивчани разбират само от бой, това са диваци
 5. 2020.08.03 | 10:36
  Там е като в Слънчев Бряг.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет