Локализиран е пожарът в община Харманли

  • 01 август 2020 12:10

  • 351
  • 0
Локализиран е пожарът в община Харманли
© Министерство на отбраната

Пожарът между селата в община Харманли Шишманово, Българин и Овчарово, който възникна вчера към 17,30 часа вече е локализиран, съобщиха от общинската администрация.

Засегнатата площ е общо 3000 дка., като 600 дка. е смесена гора, а останалите сухи треви и храсти.

Два големи горски пожара бушуват в Хасковско

На място остават да дежурят екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението", общинското предприятие "Горска компания" и държавното горско стопанство, уточниха от общината. Вятърът и пресеченият терен са затруднили гасенето. На много места не е можело да се достигне с техника и там се е гасяло на ръка. В овладяването на огъня се се включили доброволци от селата Българин и Шишманово, служители на община Харманли и общинските предприятия "Горска компания" и "Чистота", които с техника и на ръка са помогнали на екипите на пожарната.

Пожар гори в лозе край Асеновград

Кметът на община Харманли Мария Киркова и зам.-кметът Валентина Димулска, които бяха на терен през цялото време, изказват благодарност на комисар Николай Вълчев - директор на РДПБЗН Хасково, който лично ръководеше гасенето, допълват от общината.

Ръководството й отличава и главен инспектор Слави Спасов - началник на РСПБЗН Харманли, екипите на огнеборците и всички доброволци и служители на общината, които не са позволили огънят да стигне до населените места.

Последвайте канала на

Novini.bg
351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини