Биг Брадър в Пловдив - слягат по-мощни камери в центъра

  • 17 април 2012 10:43

  • 780
  • 0
Биг Брадър в Пловдив - слягат по-мощни камери в центъра
©

Шестнадесет видеокамери, сложени преди време на пл. “Централен” и по Главната, ще бъдат сменени с по-мощни, съобщи кметът Иван Тотев, цитиран от в. Марица.

Монтираните камери са с много ограничен диапазон и лоша видимост, на заснетите от тях кадри трудно се разпознават хора, което прави видеонаблюденията почти безрезултатни. Данните постъпват в мобилен център в бившия партиен дом на пл. “Централен” 1.

Патрулните двойки на “Общинска охрана” ще бъдат оборудвани от 1 май със специални устройства, каза Тотев. Те ще се чекират на пет-шест места по маршрутите, които обхождат. Така ще се знае дали стриктно изпълняват задълженията си, или се скатават на топло. Четири патрулни двойки обикалят от една седмица площада, Цар Симеоновата градина, Главната, Стария град, “Райко Даскалов” и “Капана”. Дежурствата са денонощни.

Гардовете дебнат дали се спазва общественият ред. Дори и в центъра вандали трошат лампи, чупят пейки и чешми, драскат със спрей по фасадите на сградите. През нощта бяха изкъртени табелките на паметниците на Христо Ботев и Люсиен Шевалас в Цар Симеоновата градина. Поръчал съм да ги възстановят, увери Иван Тотев.

Последвайте канала на

Novini.bg
780 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини