От днес работи аквапаркът в парк "Възраждане"

  • 27 юли 2020 13:41

  • 1395
  • 1
От днес работи аквапаркът в парк "Възраждане"
© Фейсбук

От днес работи аквапаркът в новия парк "Възраждане" в София, съобщават от Столичната община. Комплексът включва общо пет външни басейна с осем водни пързалки.

Аквапаркът, заедно със закрития басейн, са разположени на площ 75 дка в кв. "Зона Б-5". Закритият басейн работи за граждани още от 17 юни и вече има над 1600 посещения и 150 закупени абонаментни карти, а от другата седмица ще има възможност за посещение и с карти "Мултиспорт".

Външната зона включва развлекателен басейн с дълбочина 140 см, хидромасажен басейн с дълбочина 90 см, два детски басейна и бебешки басейн с дълбочина 20 см. Има открит външен бар и 300 шезлонга с чадъри. От днес водните пързалки и откритите басейни ще посрещат посетители.

Фандъкова разкри кога отваря врати аквапарк "Възраждане"

Аквапаркът се стопанисва от "Софийски имоти". Деца, високи до 90 см, влизат безплатно с придружител; пенсионерите получават 30 на сто отстъпка от цените. Комплексът ще работи съобразно всички изисквания и мерки за безопасност, дадени от РЗИ, посочват от общината.

"Възраждане" бе изграден като изцяло нова паркова територия в града. За всеки от имотите Столичната община водеше съдебни дела през последните години, с които спаси и запази територията за обществено ползване. Освен зелените площи и алеите, част от него е и комплексът "Спортна София 2000".

Последвайте канала на

Novini.bg
1395 1

Коментари 1

Добави коментар
ЧЕРВЕН ПАРАЗИТ

2020.07.27 | 13:57

1
В квартал Възраждане нямат ли си някоя кметица , грозна и противна като смъртта , че да беше изтъргувала празните терени и да напълни гушата, ами тръгнали да водят дела и да строят за хората Аквапарк .

Добави коментар

Водещи новини