КЕВР обсъди предложението на "Булгаргаз" за по-висока цена на природния газ

  • 22 юли 2020 10:57

  • 458
  • 2
КЕВР обсъди предложението на "Булгаргаз" за по-висока цена на природния газ
© Булфото (архив)

Комисията за енергийно и водно регулиране обсъди на открито дистанционно заседание днес предложението на "Булгаргаз" за по-висока цена на природния газ с 2,20 процента за август.

"Булгаргаз" ЕАД е предложило в доклад, изпратен до КЕВР, за следващия месец да бъде утвърдена цена, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия в размер на 19,52 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), което е увеличение в сравнение с действащата цена с 0,42 лв./MWh или с 2,20 процента.

Токът поскъпва с 2,79 %, парното и природният газ обаче поевтиняват

По време на заседанието изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов, който се включи чрез програмата за съобщения Скайп, заяви, че от обществения доставчик нямат забележки относно доклада на работната група на КЕВР.

Последвайте канала на

Novini.bg
458 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.07.22 | 12:18

2
Боклуци! Скоро ще давате отчет за всички кражби.Затвор за вас корумпирани изроди.
КЕВР = МАФИЯ

2020.07.22 | 11:18

1
БЕЗОБРАЗНО СА НАГЛИ ТИЯ от комисията, а така да скача цената щом не върнаха пари на хората при 40% намалена цена и с едногодишна давност, няма само властта и приближени бизнесмени да си пълнят ЧЕКМЕДЖЕТАТА

Добави коментар

Водещи новини