Парадът на петлите започва в Симитли

  • 16 април 2012 09:35

  • 820
  • 0
Парадът на петлите започва в Симитли
©

Община Симитли организира първия по рода си парад на петлите, съобщиха от общината.  Навръх Великден на площада в град Симитли ще се съберат десетки пернати, които ще демонстрират чар и грация.

Идеята е да се обогати празничната програма, организирана ежегодно за Великден. Нетрадиционният парад е провокиран от вечния спор „Кое е първо? Яйцето или кокошката?” и факта, че в защита на която и да е от теориите всеки забравя колко важна роля за популацията на пернатите и появата на пиленца имал петела.

На 16-ти април, на площада в град Симитли за първи път ще се съберат петли от цялата община. За най-гласовития, най-перестия, най-екзотичния и най-атлетичен петел ще има медали. Парадът на петли е част от атракциите и изненадите в празничния 16-ти април.

Преди дефилето на петли, деца ще се състезават с колела по трасе с препятствия. Състезанието е за майсторско каране с „опасен товар” (сурови яйца), а право на участие имат само деца, които искат да спечелят ново колело. Веднага след петлите е традиционната борба с Великденски яйца, след което мъже ще мерят сили в състезание за теглене на яйце-гигант.

Предизвикателства има и за дамите- Надиграване с ръченица. Веднага след Великденските игри, самодейните танцови състави и изпълнители от община Симитли са подготвили двучасов спектакъл.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
820 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини