Министър Димитров инспектира извор „Врелото“ във връзка с водоснабдяването на Радомир

 Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и, областният управител на Перник инж. Емил КостадиновЕмил Костадинов Емил Любчов Костадинов е български футболист, нападател. Роден е на 12 август 1967 г. в София. Висок е и кметът на Радомир Пламен Алексиев направиха оглед на помпена станция „Крапец“ и карстов извор „Врелото“, за да видят възможностите за възстановяване на резервно водоснабдяване за община Радомир. Те обсъдиха необходимите ремонтни дейности и документите, които трябва да се изготвят за пускане на аварийното водоснабдяване.

 Министър Димитров беше на място във връзка с обсъжданите със зам.-министъра на регионалното развитие Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е различни варианти за аварийно и трайно решаване на проблема с водоснабдяването на Радомир.

„След като областният управител ме информира за гласуваната декларация от общинските съветници в Перник, с която те изразяват солидарност към жителите на община Радомир, решихме да подадем по 100 000 кубика вода за месец от „Крапец“ през „Врелото“, каза министър Димитров.

„Търсим друго трайно решение, с което Радомир да може за години напред да си реши проблема с водата. Този водопровод утре може да дефектира. Те трябва да имат поне още едно нормално захранване, както Перник, който в момента е облагодетелстван и черпи от два язовира – „Бели Искър“ и „Студена“. По същия начин трябва да решим и проблема на Радомир. В цялата страна масово сондажите падат, сушата се отразява“, посочи още министърът.

„Сигурен бях, че със съдействието на държавата казусът с водата на Радомир ще намери решение. За пореден път област Перник получи безценна подкрепа от правителството, за да се избегне възникването на бедствена ситуация. Продължаваме да работим в тази насока до трайното решение на проблема “, заяви инж. Костадинов. Той добави, че за съжаление един от основните проблеми, довел до сегашната ситуация, освен цялостното намаляване на водата във всички водоизточници, са големите загуби вследствие на множеството аварии, които се дължат на остарелите довеждащи водопроводи.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет