Засилва се контролът в нощните заведения на Ловеч

  • 13 юли 2020 16:22

  • 1285
  • 1
Засилва се контролът в нощните заведения на Ловеч
© Pixabay

Засилва се контролът в нощните заведения на Ловеч през настоящата седмица с цел установяване дали се спазват мерките в условия на либерализиране на режима. Това решиха от Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Община Ловеч след поредното заседание днес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Заседанието се водеше от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя обърна внимание на факта, че кметовете на общини не са компетентен орган по отношение пандемията, това се извършва от здравните власти.

След като изслуша докладите на всички присъстващи институции, кметът обобщи:

“Обстановката в община Ловеч е относително спокойна, извършва се системен тематичен контрол по спазването на противоепидемичните мерки от страна на РЗИ, Областна дирекция по безопасност на храните, с активното съдействие на РУ на полицията. Не считаме за необходимо на този етап да се  въвеждат допълнителни мерки, отчитайки спокойната обстановка и ненарушаването на мерките.“

За предстоящите мероприятия на общината през седмицата, като отбелязване на 183 години от  рождението на Васил Левски - те ще бъдат на открито и ще се спазват всички санитарни мерки.

Вижте къде са новите болни от коронавирус в страната

Карантинираните за областта са 222 -ма, в община Ловеч са 73 –ма, съобщиха от РЗИ. На 13 юли в Националната информационна система е регистриран един положителен случай на COVID-19 за лице с адресна регистрация на територията на с. Микре, област Ловеч. 

Това е жена на 47 години, която живее и работи в гр. София.

Контактна е на съпруга си, когото обявихме като положителен предходната седмица. Жената е карантинирана от РЗИ София и ще бъде прехвърлена за наблюдение и контрол от тяхна страна. През последната седмица, включително в почивните дни, РЗИ и другите контролни органи са извършили 9 проверки на различни заведения и на масови събития. Нарушения на санитарните мерки не са констатирани.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1285 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ловеч

2020.07.13 | 23:19

1
Маняк ти ибеш ли са в Ловеч има една смотана дискотека и малка дупка тая Корнелия кво пак иска

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини