Двама български военнослужещи в Афганистан са с COVID-19

09 юли 2020 15:58

Двама български военнослужещи в Афганистан са с COVID-19
© Булфото (архив)
1176 0

Двама български военнослужещи в Афганистан са доказани с новия коронавирус - офицер и старшина. Това заяви пред журналисти началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Единият от военнослужещите е интубиран, затова двамата не могат да бъдат транспортирани у нас с един полет. Днес ще бъде първият полет, а в събота ще се извърши и втори - за другия военнослужещ, който е в по-леко състояние.

Нов антирекорд! 240 са новите случаи на COVID-19 у нас

Заедно с ръководството на мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в азиатската страна е била координирана тяхната медицинска евакуация, която се осъществява по решение на това ръководство. България поема медицинската евакуация на военните ни, които са първи такива случаи в контингента ни в Афганистан, посочи адмирал Ефтимов, който участва в днешното заседание на парламентарната комисия по отбрана.

Пред членовете на комисията министърът на отбраната Красимир Каракачанов сподели, че личното му намерение по отношение на военното разузнаване е да предложи сега изпълняващия длъжността ръководител на службата да стане титуляр.

Novini.bg
1176 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини