Заради пандемията Банкя отменя Празника на минералната вода

  • 08 юли 2020 09:37

  • 353
  • 2
Заради пандемията Банкя отменя Празника на минералната вода
© Район Банкя, фейсбук

Традиоционните празници на минералната вода, познати като "Горешляци", се отменят заради пандемията. Това обяви кметът на Банкя Рангел Марков. 

"След дълги седмици на обмисляне и след многобройни разговори с хора на културата и образованието – наши съграждани и представители на институции към Столична община – аз и моят екип взехме трудно и тежко решение - тази година да не организираме масови изяви за традиционните за Банкя „Горешляци“. За първи път от повече от десетилетие на „Горешляци - Празници на минералната вода, здравето и дълголетието“ 2020 няма да има концерти, няма да се обединим под звуците на фолклора, няма да се хванем за ръце на хорото, авто ретро парадът няма да обиколи целия град", съобщи той.

Банкя гъмжи от хора. Общината се притесни: Не се правете, че не забелязвате забранителните надписи

Отменят се и пленерът на художниците и срещата на дълголетниците.

Рангел Марков подчерта, че най-важно е здравето на хората, затова няма да се рискува със струпването на хора. Затова няма да се раздава и курбан тази година след  храмовия празник на църквата „Св. Кирик и Юлита“ на 15 юли.

"Ние ще се постараем да превърнем дефекта в ефект. Спестените суми от нереализираните културни програми това лято ще пренасочим към някои акценти в цялостната естетическа визия на града и ще се постараем да го наситим с повече културно-историческа атмосфера с инициативи, които ще придадат добавена стойност", призова още кметът на Банкя.

Последвайте канала на

Novini.bg
353 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
XA XA XA

2020.07.08 | 10:24

2
ДНЕС Е НА ТИКВАТА СЪБОР !!! АЙДЕ ДА МУ ИДЕМЕ...........

2020.07.08 | 09:53

1
Спестените суми ще си ги приберете в джобчетата!корумпирани мръсни идиоти

Добави коментар

Водещи новини