Още 25 деца получиха дарения от "Българската Коледа"

  • 06 юли 2020 15:11

  • 149
  • 0
Още 25 деца получиха дарения от "Българската Коледа"
©

Общо 339 деца са подпомогнати от началото на 17-то издание на благотворителната инициатива на президента "Българската Коледа", което започна на 1 декември 2019 г. и ще приключи на 30 ноември т.г. Стойността на дарените средства възлиза общо на 561 450 лв. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

От постъпилите през май заявления са одобрени и подпомогнати 25 деца за медикаментозна терапия, рехабилитация и помощни средства. Отпуснатите средства за тях са 31 306 лв. От началото на настоящото издание на инициативата са постъпили 363 заявления от родители на деца с различни заболявания - ендокринологични и нефрологични, детска церебрална парализа, епилепсия, хидроцефалия, мускулна дистрофия, тип Дюшен, аутизъм. Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно, припомнят от "Дондуков"2. На сайта на инициативата www.bgkoleda.bg. са публикувани правилата, редът за кандидатстване и документите, които родителите следва да изпратят.

215 деца са подали заявления за подкрепа от "Българската Коледа“

Във връзка с реализирането на целите на кампанията 2019/2020 г. е открита процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на медицинска апаратура, финансирана със средства от "Българската Коледа". Темата на настоящото издание на "Българската Коледа" е "Да дарим бъдеще на болните деца", като целите са подпомагането на деца и осигуряването на високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация.

Инициативата "Българската Коледа" е целогодишна както за подпомагането на деца и лечебни заведения, така и за набиране на дарения. Всеки може да дари сумата от 1 лв. като изпрати SMS на кратък номер 1117 за абонатите на трите мобилни оператори или се обади на номер 09001117 за фиксирани абонати на VIVACOM и A1. Дарение може да бъде направено и по дарителската банкова сметка на инициативата, като в платежното нареждане се посочи "За "Българската Коледа", включително чрез кредитна карта Visa или MasterCard, чрез ePay.bg и UPay.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
149 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини