Свещеник: Страничка по страничка и малките ще научат религия

  • 29 юни 2020 09:41

  • 562
  • 9
Свещеник: Страничка по страничка и малките ще  научат религия
© Булфото (архив)

Църквата влиза в училище. Светият синод създаде учебник по религия. Процедурата по одобряване вече е на финалната права, предстои единствено издаване на заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев.

Все още министърът не е подписал. В негови ръце е да даде финален ход на това, надяваме се да му харесат учебниците. Графичният дизайн е на високо ниво. Учебниците от първи до пети клас обясняват на децата религията. Може да се ползват и от родителите свободно, страничка по страничка да въвеждат в религията малките, сподели иконом Николай Георгиев.

Одобрени са новите учебници по религия

По думите му учебниците давали отговори защо имаме кръстове, защо България е православна страна. Всичко било на прага на играта, помагало на децата да търсят и откриват.

Според Георгиев може да се противопостави темата за църквата на всичко лошо и пошло.

Когато детето изгражда своя мироглед, вярвам, че то би избрало добрата страна. На Църквата не ѝ трябва някой вкаран насила. Това е система, която се допълва. Различните министри имаха различни виждания през годините, учебниците ще са за целия курс на образованието, посочи той за Bulgaria ON AIR.

Последно през 40-те години на миналия век се е изучавала религия в училищата у нас.

Последвайте канала на

Novini.bg
562 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Хм

2020.06.29 | 10:06

2
Мислите ли, че лицемерните попове ще могат да научат децата на това кое е добро и кое е зло. Нашата църква се тресе от всякакви скандали . Не посягайте върху психиката на децата ! Все пак не сме в средновековието, оставете ниежда решим кое е добро за децата ни .
Хм

2020.06.29 | 12:25

9
не нарушавайте правото ми на свободна воля , Стаматис .Тези които имат нужда от религия, да задоволят тази си потребност извън училището. За нас останалите е достатъчно да не я натрапвате Аз съм толерантен към религиозните хора докато не навлязат в личното ми пространство. Така че уважавайте моето ррешение, така както аз уважавам вашето . НЕ МИ СЕ НАТРАПВАЙТЕ
Stamatis

2020.06.29 | 10:18

3
Най-често като Вас говорят хора, много далече от Църквата и така наречените от Вас попове! Виждате тинята, която се представя широко от медиите, но никога ме сте говорили с енорийския си свещник и наверно вярата за Вас се изчерпва с паленето на свещ! Пробвайте учстие в богослужението в някоя черква, вижте хората, свещеника и после пишете и коментирайте!
ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪК

2020.06.29 | 09:52

1
НА ДЕЦАТА ИМ ТРЯБВА --ВЯРА--- А НЕ РЕЛИГИЯ,ТРЯБВА ИМ МОРАЛ,ДА СЕ УЧАТ НА КОНСЕРВАТИЗЪМ И ДА СЕ ВЪЗПИТАВАТ И УЧАТ С НАЦИОНАЛИЗЪМ..ВЯРА,МОРАЛ,НАЦИОНАЛИЗЪМ...ТОВА ИМ ТРЯБВА..А НЕ КАРТИНКИ,КРЪСТОВЕ И ЕРЕТИЗМА НА ЦЪРКВАТА...УЧЕНИЕ ЗА БОГА,А НЕ СА КАРТИНКИ,СТАТУИ И КРЪСТОВЕ......СТАТУИ ЗА УЧЕНЕ САМО ЗА ДРЕВНИЯ СВЯТ
Еврейски отпадък

2020.06.29 | 12:14

8
коментара ми беше до долния болшевик комунист
Еврейски отпадък

2020.06.29 | 12:13

7
Дано не си жив да видиш мръсен комунистически антибългарски отпадък. умри от тумор в главата
До фашиста

2020.06.29 | 11:43

5
Умри фашист долен, в адски мъки умри!
Религията е зло

2020.06.29 | 11:47

6
Религията създава предубедени фанатици. Създава комплекси, срам, гняв, насилие и най- важното СТРАХ. А на всеки, който насажда страх в децата ми, аз му насажда обратния страх обратно.

2020.06.29 | 11:04

4
Християнството е много гнусно нещо. Забранявам всякакъв достъп на попове и религиозни фанатици и псевдо учители до децата ми. Вече правих скандал на учител по български който си позволява в час да зарибява децата с религия. Ще стигна и по-далеч ако не внимават. Религията е за най-гламавата част от населението.

Добави коментар

Водещи новини