18 са заразените с коронавирус от Русенско

  • 25 юни 2020 13:42

  • 463
  • 0
18 са заразените с коронавирус от Русенско
© getty images

Осемнайсет са вече случаите на заразени с коронавирус от Русенско, след като днес е регистрирана 27-годишна жена с COVID-19. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33007

Жената е от град Русе и към момента е на домашно лечение. От два дни се оплаква от повишена телесна температура - до 37,8 градуса, и кашлица. Жената решила вчера сама да се изследва за коронавирус, като резултатът й от PCR-теста е положителен. В дома й са контактни трима души, които са поставени под карантина за период от 14 дни.

Предстои да им бъдат взети проби. Жената е в добро общо състояние и се намира под 28-дневна домашна карантина.

От Областния оперативен щаб информират, че има нов пациент с коронавирусна инфекция от Разградско, който е приет вчера за лечение в Университетската болница "Канев" в Русе. 71-годишната жена е транспортирана до лечебното заведение с линейка. Тя е от село Вазово, като от 10 юни т.г. се оплаква от загуба на вкус, липса на апетит и кашлица. В края на миналата седмица е хоспитализирана в болницата в Исперих, като до там е стигнала сама с автобус. Резултатът от PCR-теста й е положителен, но поради липса на места за лечение на коронавирусна инфекция в болницата в Разград е транспортирана до крайдунавския град. Жената е с придружаващо заболяване - артериална хипертония, като за момента е в стабилно състояние.

Регистрирани са два нови случая на COVID-19 в област Разград

От Областния оперативен щаб припомнят, че от началото на пандемията лекуваните от коронавирус в Русенско са 31, като 18 от тях са от региона, 12 са от Разградско, а един - от област Търговище.

В УМБАЛ "Медика" в Русе към момента се лекуват седем пациенти от Разградска област и един от област Търговище. В УМБАЛ "Канев" са настанени за лечение четирима души от Разградско.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
463 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини