Спипаха нелегални цигари на Митница "Свиленград"

  • 12 април 2012 17:50

  • 797
  • 0
Спипаха нелегални цигари на Митница "Свиленград"
©

3750 кутии нелегални цигари са задържани от митничарите от Митница „Свиленград” при два случая, съобщиха от Агенция „Митници”. 698 000 къса нелегални цигари са задържани от митничарите от Митница „Свиленград” при проверка на лек автомобил в района на ГКПП „Капитан Петко Войвода”.

Лекият автомобил, управляван от 34-годишен български гражданин, пътувал от Гърция към България. При съвместната проверка на митнически и гранични служители, в специално изградени тайници между багажника и задната седалка и под седалките на автомобила били открити общо 3490 кутии цигари. Шофьорът на автомобила признал, че безбандеролните цигари са негови и са купени от руски граждани на пазара в Солун срещу 350 евро на кашон.

Междувременно при друга проверка, този път на ГКПП „Капитан Андреево”, митничарите открили 260 кутии цигари, укрити в кухина на автобус, пътуващ по редовна линия от Турция за България. Било установено, че цигарите са собственост на шофьора на автобуса – турски гражданин. Събрана е сума за обезпечение на глоба по акта в размер на 1050 лв.
И по двата случая работят разследващи митнически инспектори. Образувани са досъдебни производства срещу шофьора на автомобила и този на автобуса.

Последвайте канала на

Novini.bg
797 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини