В Разград ще има нови площадки за свободно разхождане на домашни любимци

  • 24 юни 2020 19:27

  • 488
  • 0
В Разград ще има нови площадки за свободно разхождане на домашни любимци
© Pixabay

Предстои изграждане на три нови площадки за свободна разходка на кучета в Разград. Проектите на общинската управа е представил пред собственици на регистрирани кучета заместник-кметът Мирослав Грънчаров.

Площадките ще бъдат в различни райони на града - в близост до тенис кортовете над парка, в квартал "Водна централа" до кръговото към стадиона и в жк "Орел", посочват от Община Разград.

Община Разград ще изгради три нови площадки за домашни любимци

Първата от тези три площадки ще бъде изградена още тази година. Заместник-кметът е обяснил още, че предстои да бъде внесено на сесия на Общинския съвет предложение за отмяна на наредба за овладяване на популацията на безстопанствени кучета и котки, тъй като промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност не предвиждат наличие на общински наредби в тази сфера. Това обаче ще доведе до по-сериозни глоби за нарушителите на законовите изисквания.

Според закона кучетата трябва да се водят на повод и да не преминават на разстояние по-малко от 500 метра от детски площадки, а глобите започват от 100 лева.

Собствениците на кучета настояват в новите обособени за разходка на кучета площадки да има преддверие, в което да махат поводите на кучетата, площадките да са с две отделения - за различни по размери кучета, да има осветление и течаща питейна вода.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини