Мерки за енергийна ефективност в 3 общински сгради в Свиленград

  • 23 юни 2020 12:04

  • 206
  • 0
Мерки за енергийна ефективност в 3 общински сгради в Свиленград
© Pixabay

Спрямо три общински сгради в Свиленград ще бъдат приложени мерки за енергийна ефективност. Вчера бе направена първа копка по проекта за саниране на обектите - читалище "Васил Левски 1933", ОУ "Любен Каравелов" и Социален център - Свиленград, съобщиха от местната администрация.

Проектът по ОП "Региони в растеж" е за над 1,1 млн. лева, от които по-голямата част са от Европейския фонд за регионално развитие, а 172 000 лева са национално съфинансиране, уточниха от общината.

Петкова за препоръките на ЕК: Изпълнихме ги за ВЕИ и енергийна ефективност

Кметът на общината арх. Анастас Карчев е поздравил гостите на церемонията и е отбелязал, че санирането на тези общински сгради е част от обещанията в предизборната му програма, които само след 8 месеца вече се изпълняват. Той е благодарил на колегите си от Дирекция "Местно икономическо развитие, проекти и програми" за упорития труд при подготовката и изпълнението на проекта.

Символичният старт на строително - монтажните работи е бил даден с поставянето на първата топлоизолационна плоча EPS на фасадата на ОУ "Любен Каравелов" от кмета арх. Карчев и Светлана Панайотова - ръководител проект. Тя е пожелала на всички здраве, добро сътрудничество и диалог между всички страни - участници в строителния процес за успешното изпълнение на проекта.

Последвайте канала на

Novini.bg
206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини