40 нови дървета, 20 от които дарени от младо семейство, са засадени в Троян

  • 20 юни 2020 16:19

  • 512
  • 0
40 нови дървета, 20 от които дарени от младо семейство, са засадени в Троян
© Булфото/Архив

Четиридесет нови дървета, 20 от които дарени от младо семейство, са засадени в Троян, съобщи кметът на общината Донка Михайлова.

По думите й в последните години отделни дървета в града изсъхват или пък биват невъзвратимо увреждани от безотговорни граждани. В хода на ремонтни дейности и реконструкции на улици или участъци от улици понякога се налага премахване на зелената растителност, поради това, че деформира изцяло тротоарна или пътна настилка.

Деца от Стралджа ще засадят своя гора

Затова служителите на Общинското предприятие "Комунални услуги" са направили компесаторно засаждане, като вече 20 броя нови дървета от вида Шестил са засадени в града.

През есента на миналата година Общината е получила дарение за закупуване на дървета, с което били осигурени още 20 броя от различни видове. Дарението е направено от младото семейство Петя и Иван Велчевски, след тяхното сватбено тържество. Насажданията са на обща стойност 620 лева, а дърветата са засадени в кв. 46, добави Михайлова.

От администрацията апелират жителите и гостите на общината да опазват всички насаждения и и да не лепят обявления по дърветата.

Последвайте канала на

Novini.bg
512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини