Община Русе подготвя крайградските зони за отдих за летния сезон

  • 12 юни 2020 15:13

  • 274
  • 0
Община Русе подготвя крайградските зони за отдих за летния сезон
© Община Русе

Община Русе извършва дейности по осигуряване на безопасна среда за гражданите в крайградските зони за отдих. Третирания срещу насекоми и паразити, както и засилен контрол срещу бракониерството, са част от мерките на община Русе, целящи пълноценната почивка на русенци през летния сезон, съобщават от кметството.

През изминалата седмица срещу комари и кърлежи се пръска както в Русе и кварталите "Средна кула", "Долапите", "Образцов чифлик" и "ДЗС", така и във всички прилежащи населени места в общината.

В Русе 826 деца са приети на първо класиране в детските градини

Заповед на кмета на Русе Пенчо Милков цели осигуряване на безопасността на посетителите на лесопарка "Липник" и забранява влизането с лодки в езерото. За спазването на разпоредбите ще следят служителите от общинското специализирано звено "КООРС". Уловът на маломерна риба също се забранява, както и използване на двойни и тройни куки, мрежи и специализирани уреди за риболов, с изключение на въдици.

От кметството информират, че през изминалите дни са съставени няколко акта за извършване на бракониерски риболов на езерото, което е резултат от съвместната работа на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури с общинската управа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
274 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини