Бизнесът в пограничните общини в област Кърджали отчита големи загуби

  • 11 юни 2020 14:45

  • 243
  • 1
Бизнесът в пограничните общини в област Кърджали отчита големи загуби
© Pixabay

Загуби за стотици хиляди левове отчита бизнесът в пограничните общини в област Кърджали след въвеждане на мерките срещу COVID-19.

Затворените гранични пунктове с Гърция и последвалите карантинни мерки се отразяват негативно върху развитието на местната икономика. Това се отразява и на хората от двете страни на границата, които традиционно пътуват до близките населени места с цел пазаруване и туризъм.

Кирково е първото населено място след граничния пункт "Маказа". Разстоянието до най-близкия гръцки град е само двайсетина километра. До преди пандемията от корона инфекция Кирково беше една от най-бързо развиващите се общини в област Кърджали. За кратко време се появиха казина, хотели, ресторанти и магазини. Основни клиенти бяха гърците и на тях разчиташе местният бизнес. Сега те избягват да посещават района, разказа пред БНР предприемачът Владимир Иванов. Той поддържа търговски отношения с гръцки партньори. Въведената от страната седемдневна карантина не се отнася за неговите шофьори, но въпреки това има много трудности.

Заради коронавируса в момента търговията върви онлайн. Но гръцките клиенти, които поръчват стоките си така, са по-малко от 20 на сто в сравнение с преди.

Въпреки загубите от стотици хиляди левове заради пандемията, в Кирково продължава да се строи – нови казина, хотели и ресторанти, разказва БНР.

 

Белодробно отделение в кърджалийската болница е под карантина заради заразена с COVID-19 санитарка

Последвайте канала на

Novini.bg
243 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.06.11 | 14:59

1
Важното е да сме живи и здрави

Добави коментар

Водещи новини