Пчели убиха 32-годишна жена

  • 10 юни 2020 09:17

  • 3009
  • 2
Пчели убиха 32-годишна жена
© Pixabay

Трагедията се разигра в събота в крумовградското село Аврен, пише в. "България Днес". Румяна Ташева отишла при родителите на съпруга си, с които от години заедно стопанисват пчелин, и там се разиграла трагедията.

"Жената е снаха в нашето село. От над 12 години се грижи за пчели и има голям опит. Знам за една пчела, която я е ужилила по крака. Дали е имало още ухапвания, както казват някои, не мога да кажа, но изходът е бил фатален", разказа пред вестника кметът на с. Аврен Милена Алекова.

Когато се случва фаталният инцидент, Румяна е заедно с цялото си семейство във фамилния пчелин. Там са както съпругът, свекърът и свекървата, така и 10-годишната й дъщеря. Всичко се случва за броени минути.

"Опитали са се да й помогнат, да й извадят езика, да я съживят, но безуспешно. Когато пристига линейката, жената вече била издъхнала", разказва още Алекова.

Аутопсията показва, че Румяна е издъхнала вследствие на алергичен шок.

Управничката на Аврен не е чувала Ташева да е имала алергия, иначе би носила със себе си лекарство срещу заболяването, с което да се реагира на евентуален подобен инцидент.

Отцепиха квартал в Калифорния, заради агресивни пчели

"Трагедията е огромна. Жената е погребана още на следващия ден - в неделя, в Момчилград, където живееше с мъжа и дъщеря си. Тук идваха за събота и неделя и помагаха, а през останалото време свекърът и свекървата й се грижат за пчелина", споделя Милена Алекова.

Смъртен случай от ужилване от пчела почерни и Мизия през август 2019 г. Рано сутринта 30-годишният Рoceн Димчeв cтaва дa oтидe дo тoaлeтнaта и при oбувaнeтo нa джaпaнкитe cи е ухaпaн oт нaceкoмoтo.

Мъжът знaeл, чe имa aлeргия oт ужилвaнe oт пчeли, и зaтoвa винaги нocи в ceбe cи урбaзoн. Вeднaгa cи пocтaвя инжeкция и ce oбaжда нa тeл.112, нo дoкaтo приcтигнaт cпeшнитe мeдици, тoй умира.

При друг случай през април 2014 г. рояк пчели нападна и уби 60-годишен мъж край карнобатското село Козаре. Георги е пазач на местния язовир.

Последвайте канала на

Novini.bg
3009 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Атанас Атанасов

2020.06.12 | 08:48

2
Много жалко за младата жена но в случая все пак по добре че не е станала трагедията с някои нормален човек които няма нищо общо с пчелина им на тези защото много станаха тези печалбари които да си занимават с пчели и да ги слагат кошерите където им падне а това са безотговорни хора които гледат само как да изкарат мед и пари а това че пречат на нормалните хора не ги интересува
До Вели Николова

2020.06.10 | 10:35

1
Статията не е против пчелите и не всява нито паника, нито страх, а е предупреждение! Ако сред починалите имахте някой близък, дали щяхте да разсъждавате така?

Добави коментар

Водещи новини