Как заведенията спазват всички изисквания за безопасност?

06 юни 2020 12:30

Как заведенията спазват всички изисквания за безопасност?
© Булфото, архив
1512 2

По време на извънредното положение нашата работа доста се увеличи с оглед на това, че на различни етапи бяха отваряни и затваряни търговските обекти. Бяха предприети и други мерки от държавата и БАБХ трябваше адекватно да реагира на задачите, които й се поставяха. Смятам, че дотук се справихме нелошо”. Това заяви пред Нова телевизия д-р Любомир Кулински, директор на Дирекция "Контрол на храните" в Агенцията по храните.

По думите му проверките за спазване на противоепидемичните мерки са започнали още на 6 май - първият ден, в който бяха отворени откритите части на заведенията.

Алибегов: 20% от заведенията са фалирали, щяха да са повече, ако не бяха смелите действия на правителството

„За 22 дни инспекторите извършиха над 4 000 проверки. При тях има около 500 предписания, 13 акта за установяване на административно нарушения и 4 затворени заведения”, каза Кулински.

„Най-честите нарушения бяха свързани с това, че на места персоналът не беше обучен как да спазва изискванията. На места разстоянието между масите не се спазваше. Имаше и случаи, в които пък дезинфектантите бяха поставяни близо до храни”, посочи още той.

Novini.bg
1512 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.06.06 | 14:28

2
Никак

2020.06.06 | 12:21

1
По време на извънредното полбение вашите приходи от подкупи и рушвети се повишиха драстично!!дейба и корумпираните мръсници дейба

Добави коментар

Водещи новини