Дончо Барбалов: Животът в София започва да се завръща към обичайния си ритъм

  • 05 юни 2020 19:04

  • 406
  • 0
Дончо Барбалов: Животът в София започва да се завръща към обичайния си ритъм
© Кадър: БНТ

Бюджетът на София се развива според нашите очаквания. Знаете, че сроковете за пет процента отстъпка при плащането на данък бяха удължени до 30-и юни, за да облекчим хората след епидемията. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов.

,,Има някои приходи, които няма как да бъдат компенсирани, като например приходите от таксите в детските градини и приходите от градския транспорт, който отчита 25 млн. лева по-малко приходи от планираното'', посочи Барбалов.

,,По данни на Столичния метрополитен подземната железница по време на епидемията е била използвана в най-ниския си минимум от около 50 000 души, а от скоро метрото вече се използва от 156 000 души ежедневно. Преди избухването на кризата с коронавируса метрото е обслужвало 350 000 граждани всеки ден, така че, както се вижда, животът в София започва да се завръща към обичайния си ритъм'', коментира заместник-кметът на столицата.

Дончо Барбалов: 200 детски заведения отварят врати в София

По думите на Барбалов 350 предприятия от микро и средния бизнес в София са подали заявление до Столична община да не плащат наем за периода, в който не са работили заради извънредната ситуация в страната и допълни, че в следващите месеци търговците ще могат да плащат наем с отстъпка от 50%, докато бизнесите им се стабилизират.

Последвайте канала на

Novini.bg
406 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини