Община Стара Загора започна обработка срещу комари

  • 04 юни 2020 10:17

  • 217
  • 0
Община Стара Загора започна обработка срещу комари
©

Община Стара Загора започна обработка срещу комари в тревните площи, паркове и градини, както и на водните обекти в областния град. Причината са падналите обилни валежи и влагата, които благоприятстват за увеличаване на популацията на насекомите.

В Стара Загора ще поставят микрочипове на домашните любимци

През вчерашния ден е извършена дезинсекция в административните бюра „Кольо Ганчев“ и „Изток“. Днес от 20,30 часа предстои да бъдат третирани площите,намиращи се в административно бюро „Зора“, а час по-късно ще бъде пръскано и в административно бюро „Център“.

Според предварително утвърдения график, утре- 5 юни, от 20,30 часа ще се обработва района на административно бюро „Железник“, а в 22,30 часа ще бъде извършена дезинсекция на площите в административно бюро „Запад“. Ще бъде извършена и ларвицидна обработка на големите водни площи - край езерото „Загорка“, езерото в парк „Йордан Капсамунов“ и езерото на Старозагорските минерални бани. Пръскането ще се извърши с биоцида „Снайпер“, а за ларвидна обработка ще бъдат използвани биоциди „Вектобак 12 АС“ и екологичен ларвицид „Акватен“. Графикът може да бъде променен при неблагоприятни климатични условия.

Последвайте канала на

Novini.bg
217 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини